Mennesker, som inspirerer mig: Birgitte Skovgaard

Mennesker har brug for fokus, balance og (indre) ro. Det gælder både børn, unge og voksne. Børn har allerede fra fødslen en kontakt til deres krops behov. Den skal vi undgå at aflære. Det kan derimod være nødvendigt for voksne, som arbejder med børn, at genlære den kontakt, de selv har haft til kroppen. Det hjælper dem oven i købet til at støtte børnene, fx gennem yoga.

Kontakt Birgitte Skovgaard på
birgitte@skyf.dk
eller 60873626

Læs mere på
www.skyf.dk.

(Foto: Kongsgaard Foto)

Birgitte Skovgaard målsætning er “Holistisk terapi og undervisning – for menneskers trivsel og udvikling – hele livet”. Derfor har hun en solid baggrund for sit virke. Blot for at nævne et udvalg: Autoriseret fysioterapeut siden januar 2000. Siden 2007 også specialiseret i børnefysioterapi, motorisk udvikling og sanseintegrationstræning. Har læst pædagogisk diplom i psykologi; udviklingspsykologi, kognitions- og neuropsykologi, gruppepsykologi, projektledelse og organisationsudvikling på UCC. Eksamineret og certificeret Børneyogalærer ved ”Lille Yogahus” og fungerer nu som underviser på denne uddannelse, med fokus på anatomi, fysiologi og børn med særlige behov. Fordybet sig i Mindfulness og meditation til børn ved ”Connected Kids”. Uddannet MediYoga instruktør (medicinsk yoga). Treårig yogaterapeutuddannelse ved KHYF i Indien.

Birgitte har erfaring fra alle sektorer, har arbejdet både på sygehuse, i kommuner og i privat praksis. Birgitte har siden 2014 været selvstændig med sin egen virksomhed, som har 2 afdelinger; Skovgaard Yoga- & Fysioterapi og Børnenes Fysioterapi. Her arbejder hun både som terapeut, underviser og konsulent. Hun skræddersyr workshops og forløb og samarbejder både med offentlige og private institutioner.

COVID-19 har gjort livet svært for mange foredragsholdere og arrangører af personaledage, forældreforedrag mm. Derfor laver jeg en serie beskrivelser af nogle af de mennesker, som har inspireret mig til at blive den pædagog, jeg er i dag.

Serien består af:
Anette Prehn
Ulla Qvist Engholm
Mette Weber
Jeanette Breus Møller
Trine Boel Nielsen
Rikke Yde Tordrup
Carsten Sommerskov

Louise Tidmand
Ayuna Pedersen
Ole Lauridsen
Carsten Thorup Møller
Ann Carina Schødt
Tina Østergaard
Birgitte Skovgaard
Helle Hedegaard Hein
Fiona Andersen