Mennesker, som inspirerer mig: Carsten Sommerskov

Over 30 års foredragsvirksomhed giver en vis ro. Men roen kommer også af mentaltræning og refleksion. Det er det, det hele handler om: At få pulsen ned, åndedrættet under kontrol og tankerne derhen, hvor man vil have dem. At have en oplevelse af, at man er god nok og handler godt nok.

Kontakt Carsten Sommerskov på
carsten@sommerskov.dk

Læs mere på
www.sommerskov.dk.

(Foto: Jens Olsen)

Mantraet om at være og gøre tingene godt nok er måske min første erindring om selvudvikling. Jeg hørte det på et kursus med Carsten Sommerskov for ca. 25 år siden. Det var helt nyt for mig som ret ny indenfor det professionelle pædagogiske felt, at man kunne arbejde med sig selv ved hjælp af en sætning. Siden har jeg opdaget, at ord skaber virkelighed, og at NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) er en kraftfuld tilgang til at skabe forandring.

Den anden erindring er, at alle skrev en lille besked til de øvrige deltagerne på kurset den sidste dag. Det var også helt nyt dengang – og sikkert ikke kun for mig.

Jeg har først for nylig igen været i direkte kontakt med Carsten Sommerskov, men jeg har i mellemtiden fulgt med fra sidelinjen, når han har udgivet lyd og tekst på cd, download og bøger.

COVID-19 har gjort livet svært for mange foredragsholdere og arrangører af personaledage, forældreforedrag mm. Derfor laver jeg en serie beskrivelser af nogle af de mennesker, som har inspireret mig til at blive den pædagog, jeg er i dag.

Serien består af:
Anette Prehn
Ulla Qvist Engholm
Mette Weber
Jeanette Breus Møller
Trine Boel Nielsen
Rikke Yde Tordrup
Carsten Sommerskov

Louise Tidmand
Ayuna Pedersen
Ole Lauridsen

Carsten Thorup Møller
Ann Carina Schødt
Tina Østergaard
Birgitte Skovgaard
Helle Hedegaard Hein
Fiona Andersen